Y.M. Yvette van Leeuwen

Functie: Fysiotherapeut

Aangesloten bij stichting Schoudernetwerk Midden Nederland

Aandachtsgebied:

schouderrevalidatie (deelnemer van Schoudernetwerk Midden Nederland)

Opleidingen:

Yvette heeft haar opleiding tot fysiotherapeut gevolgd bij de opleiding Thim van der Laan (diploma behaald in 2002). Tijdens haar loopbaan als fysiotherapeut heeft zij diverse cursussen op het gebied van de schouderrevalidatie gevolgd. Daarnaast heeft zij opleidingen afgerond als Voedingsleer en gewichtsconsulentNVFB-ZwangerFit® docente Babymassage, Peutermassage. Tevens is zij docente Peuteryoga en Kleuteryoga en docente Bootcamp instructeur.

Biografie:

Sinds 2001 is Yvette van Leeuwen actief als fysiotherapeut bij van Tongeren Fysiotherapeuten. Aanvankelijk als begeleider van de groepen medisch fitness. Al tijdens haar stage bij van Tongeren Fysiotherapeuten werd duidelijk dat haar interesse op het gebied van het behandelen van schouders lag. Na haar stage is zij als fysiotherapeut bij onze praktijk in dienst gekomen en heeft zij zich verder geschoold in het onderzoek en de behandeling van schouderblessures door het volgen van vele cursussen op dit aandachtsgebied. Sinds de oprichting van Schoudernetwerk Midden Nederland is zij actief deelnemer van dit kennisnetwerk.

Ambitie:

Het onderzoek en behandelen van alle schouderblessures van zowel post operatieve revalidatie, sportrevalidatie als ADL- training en -coaching heeft Yvette’s specifieke aandacht. Haar participatie in het schoudernetwerk draagt bij aan de ontwikkeling van up to date kennis op dit gebied en deskundig fysiotherapeutisch handelen. In de toekomst hoopt zij ook op dit hoge nivo, veel patiënten te kunnen blijven revalideren en te behandelen. Hierbij strevend naar optimale samenwerking tussen arts, therapeut en patiënt zodat diagnose en behandeling goed op elkaar aansluiten en de patiënt snel en adequaat geholpen kan worden.