Podologie

Voetklachten gaan meestal niet vanzelf over. Daarom is het verstandig dat u op tijd aan de bel trekt bij de “register-podoloog”. Uw voeten zijn immers het fundament van uw lichaam. U loopt, staat en beweegt erop. Gezonde voeten maken het leven een stuk plezieriger.

Erik van Erve ziet als register-podoloog patiënten met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. Enkel, knie, heup en rugklachten kunnen dus voortkomen uit een verkeerde stand van de voet of manier van afwikkelen.


Tijdens uw eerste afspraak bij de register-podoloog wordt er een analyse gedaan en wordt er gekeken naar wat het beste behandelplan voor u is. Dit kunnen op maat gemaakte zooltjes zijn, oefeningen, tape, maar ook kan het blijven bij schoenadvies en voorlichting om klachten te voorkomen of verminderen.

Tarieven podologie:     
                                                        

Code              Omschrijving                                                          Tarief in euro
9000              Consult registerpodoloog                                       46,50
9001              Podologische zolen                                               168,50
9003              Kleine reparatie podologische zolen                     15,-
9003              Grote reparatie podologische zolen                      40,-
                       Tapen                                                                        11,55
 
 
Podologie is een zeer doeltreffende therapie gebleken. Daarom hebben zeer veel zorgverzekeraars producten en diensten van registerpodologen, die aangesloten zijn bij de stichting LOOP, in hun vergoedingenpakket opgenomen. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het verzekeringspakket en de polisvoorwaarden. Bij twijfel kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Op de site van Stichting LOOP, het Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie, is ook informatie te vinden over de vergoedingen van verschillende zorgverzekeraars. Zie de link hieronder.
 
https://www.podonet.nl/insurance_widget/vergoeding_widget.php

In de informatiemap in de praktijk is er overigens informatie beschikbaar omtrent het privacy statement en het klachtenreglement.

Logo loop podozorg