Gecombineerde Leefstijl Interventie Slimmer

 

In onze praktijk kunt u deelnemen aan de Gecombineerde Leefstijl Interventie "Slimmer". (GLI)
Dit programma "Slimmer" is gericht op het verkrijgen van een betere gezondheid, voor mensen die een verhoogd risico hebben op het krijgen van bijvoorbeeld, hart- en vaatziekten of Diabetis. Dit gezondheidsrisico wordt veroorzaakt door een matig of fors overgewicht.

Bij dit beweegprogramma staan, het bewegen en coachen naar een leefstijl met meer bewegen en een gezonde voeding, centraal.

U start het beweegprogramma met een wekelijks uur bewegen, samen met een groep collega clienten. De begeleiding vindt plaats door de beweegcoach, leefstijlcoach, de diëtiste en ev. de buurtcoach. Samen helpen ze u uw doelen te behalen.

Vergoeding Zorgverzekering:


De Gecombineerde Leefstijl Interventie Slimmer wordt vergoed vanuit de basis zorgverzekering (Zvw). Om deel te kunnen nemen wordt uw eigen risico niet aangesproken.

De huisarts kan voor mensen met een gezondheidsrisico door overgewicht het beweegprogramma Slimmer voorschrijven. Om deel te kunnen nemen aan dit programma, is altijd een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.