I.M. Ingrid Schuttert

Functie: fysiotherapeut/ manueel therapeut

Aandachtsgebied

wervelkolom rugrevalidatie

Opleidingen

fysiotherapie Thim van der Laan 1991 Opleiding tot manueel therapeut aan de SOMT 2002 Verkorte master opleiding Manuele Therapie 2012

Biografie

Ingrid is na haar studie fysiotherapie enkele jaren werkzaam geweest als fysiotherapeut in praktijken in Bilthoven, Amersfoort en Hilversum. Naast deze werkzaamheden was zij tevens sportfysiotherapeut bij de hockeyclubs MMHC Voordaan en SCHC. Sinds 2003 werkt zij met veel plezier bij Maatschap van Tongeren. Hier is zij werkzaam als manueel therapeute en ziet zij veel wervelkolom pathologie. Tevens bekleed Ingrid een belangrijke functie in de multidisciplinaire vakgroep rugrevalidatie.

Ambitie

Ingrid bezit door haar diversiteit aan werkzaamheden en scholingen inmiddels een ruime ervaring. Daarnaast heeft de verkorte Masteropleiding manuele therapie er toe bijgedragen dat evidence-based werken beter toepasbaar is in de praktijk. De voortschrijdende wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van de manuele therapie vindt zij zeer belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de fysiotherapie/ manuele therapie. De specialisten in de praktijk op het gebied van de wervelkolom streven ernaar, middels een vakgroep, het samenwerken te optimaliseren. Dat maakt het behandeltraject voor patiënten zo effectief mogelijk.