Orthopedische revalidatie

Aandoeningen van het bewegingsapparaat hebben een grote invloed op het welzijn van mensen. Dit is onafhankelijk van het niveau waarop iemand functioneert. Van Tongeren Fysiotherapeuten heeft veel kennis en ervaring op het gebied van de

  • niet operatieve behandelingen
  • postoperatieve behandelingen


M.b.t de eerste groep is hierover veel contact met de huisartsen. Er is een nauwe samenwerking met de orthopedisch chirurgen van diverse ziekenhuizen, zowel regionaal als extra-regionaal.

Concreet houdt dat in :

  • Het bijwonen van operaties
  • Het bespreken en ontwikkelen van nabehandelingsprotocollen.
  • Gezamenlijk bemannen van poliklinische spreekuren.
  • Pre operatieve behandelingen om de conditie van de patiënt zodanig te verbeteren dat de nabehandeling sneller en met minder complicaties zal verlopen.
  • Post operatieve behandelingen en zonodig een gezamenlijk bezoek aan de polikliniek.

 

Ook met de revalidatieartsen van bijv de HOOGSTRAAT in Utrecht en het Diakonessenhuis Utrecht/Zeist, is er vaak sprake van een gezamenlijk behandeltraject. Vooral als er meerdere factoren een rol spelen, die het orthopedische probleem complexer maken.

Behandeling thuis: Indien patiënten (nog) niet in staat zijn om naar de fysiotherapeut te gaan, dan is er de mogelijkheid om aan huis behandeld te worden. Veilig leren functioneren en conditieherstel in de eigen omgeving heeft een gunstige invloed op het hele beloop.

 

Outillage: De vloeren van de oefenzalen zijn zodanig opgebouwd, dat zij een bijzonder dempend vermogen hebben om de benen en wervelkolom geleidelijk aan te belasten. Verder zijn er zeer moderne middelen om met ‘gewichtloosheidsimulatie’ bijv. herstellend kraakbeen goed gedoseerde belastingprikkels te kunnen geven.