De Epiphora Methode

Ons lichaam is onder normale omstandigheden uitstekend in staat om zichzelf te herstellen. Toch kan in een gezond lichaam de doorbloeding van het brein echter flink verstoord raken. Het gevolg kan zijn dat het automatische deel van ons zenuwstelsel ontregeld raakt en verkeerde signalen gaat afgeven, met allerlei klachten tot gevolg. 
 
De Epiphora Methode bestaat uit een reeks van oefeningen, houdingen en ademhalingstechnieken waarmee je zelf de doorbloeding naar je brein weer op orde kan brengen. Je kan het zien als een instrument om je eigen natuurlijke herstel in gang te zetten. 
 

Voor Wie?

Heb je onverklaard uitblijvend herstel en komen o.a. onderstaande verschijnselen jou bekend voor, dan kan de epiphora methode jou mogelijk een helpende hand bieden.
 
Verschijnselen
·       Druk gevoel op het hoofd
·       Hoofdhuid/Haarwortelpijn
·       Wazig zien
·       Overgevoeligheid voor licht en/of geluid
·       Brainfog/hersenmist
·       Verzuurde spieren
·       Koude/Warmte in het lijf
·       Prikkelbare darmen/buikpijn
 
Om je brein goed te laten functioneren is een voldoende aan- en afvoer van bloed en lymfe noodzakelijk. Door een fysiek trauma, bijvoorbeeld na een val, whiplash moment of een hersenschudding, kan er verstoring in de doorstroming via de achterzijde van de nek ontstaan. Andere factoren die een afname van de doorbloeding naar de hersenen kunnen veroorzaken zijn; een langdurige periode van spanning, burn-out, slechte houding en/of een afwijkende ademhaling.
 
Hierdoor kun je last krijgen van:
·       Gewrichtspijn / stijfheid
·       Gevoelige huid
·       Hoofdpijn
·       Duizeligheid
·       Oorsuizen
·       Droge ogen
·       Droge mond
·       Concentratieproblemen
·       Verstoorde slaap
·       Vermoeidheid
 

Bij welke aandoeningen kan De Epiphora Methode helpen?

De Epiphora Methode kan men toepassen bij klachtenbeeld als Post-Covid, hypermobiliteit, hyperventilatie, Aura-Migraine, Chronische Vermoeidheidssyndroom, Post Commotioneel Syndroom, Whiplash, Burn-out, dysfunctionele ademhaling, houdingsklachten en nek/hoofdpijnklachten.
 
De toepassing en effectiviteit van de Epiphora Methode is afhankelijk van de mate van klachten die worden ervaren. Houd er rekening mee dat de uitvoering van de oefeningen een commitment vraagt van minimaal 6-8 weken oefenen. Er wordt individueel bekeken wat de juiste intensiteit en frequentie van oefenen is.


In onze praktijk werken fysiotherapeut Remon Visser en Ergotherapeut Anita Kinsbergen met de Epiphora Methode.
Benieuwd of de Epiphora Methode voor jou iets kan betekenen? Voor meer informatie kan je een mail sturen naar info@vantongerenfysiotherapeuten.nl of bellen voor een afspraak met 030-6918945.