I.A.J.P. Irene Dijkshoorn

Functie: Fysiotherapeut

Voorzitter stichting Schoudernetwerk Midden Nederland

Aandachtsgebied:

  • Orthopedie, Chirurgie en Traumatologie
  • Schouderrevalidatie
  • Cardiologie
  • Longrevalidatie en COVID-19
  • Osteoporose

Opleidingen:

  • Fysiotherapie aan de Hogeschool Midden Nederland 1992
  • Opleiding sportfysiotherapie 1994-1995
  • Diverse schouder- en andere orthopedische cursussen
  • Diverse opleidingen hartrevalidatie, hartfalen, longrevalidatie, COVID-19 en osteoporose

Biografie:

Na haar opleiding fysiotherapie is Irene gaan werken in de tweede lijn in het Lorentzziekenhuis in Zeist, later Diakonessenhuis Utrecht/Zeist. Irene verrichte zowel klinische als poliklinische werkzaamheden. De passie voor het vak heeft zij opgedaan op de sportpolikliniek in het ziekenhuis. Daar maakte zij kennis met het multidisciplinaire facet van de gezondheidszorg en ondervond ze hoe belangrijk, in de revalidatie, de samenwerking is tussen de orthopedisch chirurg, de sportarts (van de KNVB) en de gespecialiseerd fysiotherapeut. 

Irene heeft zich van een allround fysiotherapeut weten te ontwikkelen tot een gespecialiseerd fysiotherapeut met aandachtsgebied voor orthopedie/ chirurgie en cardiologie en longrevalidatie. De kennis opgedaan op de multidisciplinaire sportpolikliniek kwam haar goed van pas tijdens haar begeleidende rol als fysiotherapeut bij Jong- en Jeugd oranje volleybal en het Nederlands dames zitvolleybalteam en diverse regionale voetbalteams die ze jaren begeleidt heeft.

Maar Irene had ook ambities om de ketenzorg tussen eerste en tweedelijnszorg tussen zowel fysiotherapeuten en medisch specialisten verder te verbeteren. Zo werd zij medeoprichter en voorzitter van stichting Schoudernetwerk Midden Nederland met als doel de kwaliteit van behandeling van de schouderrevalidatie/ zorg in de regio naar een hoger niveau te tillen. Inmiddels bestaat dit schoudernetwerk nu 12,5 jaar en is een begrip geworden in de regio voor kwalitatief goede zorg voor de schouder patiënt waarin de schouderfysiotherapeuten en schouder gespecialiseerde orthopedisch chirurgen en revalidatiearts nauw met elkaar samenwerken. Ook de schouderfysiotherapeuten bij van Tongeren Fysiotherapeuten zijn aangesloten bij Schoudernetwerk Midden Nederland. 

In de vele jaren die Irene werkzaam was in ziekenhuis heeft ze altijd een lans gebroken voor een goede samenwerking met de eerste lijn. De overstap naar de eerste lijn was voor haar dan ook niet onverwacht. Na meer dan 25 jaar heeft Irene haar werkveld in de tweede lijn verwisseld voor een afwisselende baan bij van Tongeren Fysiotherapeuten.

Ambitie:

"Samenbrengen van collega's van verschillende disciplines in de eerste- anderhalve- en tweedelijn, bundelen van krachten, om zo in gezamenlijkheid op ieder gebied een hoger eindresultaat te behalen".