N. Nina Schipper-Castrup

Functie: Bekken Fysiotherapeut      

-       Zwangerschap gerelateerde bekkenklachten 
-       Onbegrepen buikpijn
-       Urine – en/of ontlastingsverlies
-       Bekkenbodempijn (o.a. tijdens/na gemeenschap)
-       Prolapsklachten (verzakkingsklachten/zwaar gevoel in de onderbuik en bekkenbodem)

Opleiding:

-       Bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht ( afgerond in 2003)
-       Bekkenfysioterapie aan de SOMT ( afgerond 2008)
-       Vele cursussen in het bekken- en bekkenbodem gebied
-       Dry needling in het bekkengebied

Biografie:

Direct na het behalen van haar bachelor diploma op de Hogeschool Utrecht, ging Nina ook werken aan de Hogeschool Utrecht, o.a. als aanspreekpartner voor een samenwerking met een Duits opleidingsinstituut en ook als docent bij de opleiding fysiotherapie. Daarnaast werkte zij ook in verschillende praktijken in en rond Utrecht met direct patiëntencontact.
Het directe contact met patiënten en mogelijkheid van echte betekenis voor hen te zijn liet haar de beslissing maken om volledig in de praktijk te gaan werken. Naast het werk in de praktijk is Nina in 2005 gestart met de opleiding tot geregistreerd bekkenfysiotherapeute.
Nina heeft in verschillende grote praktijken waardevolle ervaringen op mogen doen en werkt nu sinds de zomer 2022 bij van Tongeren Fysiotherapie.

Ambitie: 

Nina vindt het vak bekkenfysiotherapie het mooiste vak wat er bestaat.
Mannen en vrouwen met problemen in het bekken- en bekkenbodemgebied zijn zeer kwetsbaar, zijn vaak zeer onzeker en kunnen snel in een sociaal isolement terecht komen door schaamte en/of verminderde mobiliteit.
Haar grootste uitdaging is het winnen van het vertrouwen van patiënten, door voldoende tijd te nemen voor hun verhaal en door te vragen, om de oorzaak van de klachten te kunnen achterhalen. Patiënten moeten zich gehoord voelen en vertrouwen opbouwen om te kunnen herstellen. Na een uitgebreid intakegesprek wordt er gezamenlijk een persoonlijk behandelplan opgesteld, met voor elk patiënt persoonlijke doelen en wordt samengewerkt aan een succesvol herstel.