I. Ilona van der Linden

Functie: Bekken Fysiotherapeut 

Aandachtsgebied:

  • Bekkenklachten 
  • Zwangerschap gerelateerde klachten
  • Incontinentieklachten
  • Klachten omtrent seksueel functioneren
  • Algemene fysiotherapie, nek-, heup- en rugklachten

Opleiding:

  • Bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht 2014-2018
  • Master Bekkenfysiotherapie aan de SOMT University of Physiotherapy

Biografie:

Al vanaf jonge leeftijd heeft Ilona affiniteit met fysiotherapie, gezien een gezinslid van haar zijn leven lang zorg nodig heeft gehad. ''Ik heb gezien dat fysiotherapie een grote rol speelt in het activeren en rehabiliteren''. 
 
Na de opleiding fysiotherapie afgerond te hebben in 2018 is Ilona werkzaam geweest in zowel de 1e als 2e-lijnszorg. Na 4 jaar werkervaring elders als algemeen fysiotherapeut is Ilona inmiddels afgestudeerd en werkzaam als bekkenfysiotherapeut bij Van Tongeren Fysiotherapeuten. ''Bekkenfysiotherapie is een fantastische aanvulling op de reguliere fysiotherapie en het is fijn om mensen een duidelijk inzicht te kunnen geven in de klachten rondom het bekkengebied''.  Ook blijft Ilona werkzaam als algemeen fysiotherapeut, waarbij ze veel ervaring heeft met nekklachten, heupoperaties en rugklachten heeft.


In haar vrije tijd besteed Ilona graag tijd met haar paard, waarbij ze stalgenoten regelmatig inzicht mag geven in het lichamelijk functioneren van het menselijk lichaam in combinatie met het paardrijden.

Ambitie: 

Het taboe van bekkenbodemklachten doorbreken en de bespreking/behandeling hiervan normaliseren, zodat iedere patiënt gerust op pad kan zonder incontinentie- of bekkenklachten. Daarnaast tracht Ilona een ''shared decision'' behandeling toe te passen, waarbij de patiënt meebeslist over de best mogelijke behandeling voor hem of haar als individu.