A.M.S. Annemarie de Wissel

Functie: Fysiotherapeut

Aangesloten bij ParkinsonNet

Aandachtsgebied:

·       Neurologie 

·       Geriatrie

·       Rugscholing, wervelkolom

·       Valpreventie

Opleidingen:

HBO fysiotherapie (bachelor)/ 2012 - 2016
Thim vd Laan, Nieuwegein

Mulligan Concept ABC/ 2016 - 2017
Thim vd Laan, Nieuwegein

Parkinsonnet Basis registratie/ 2018
ParkinsonNet, Utrecht
Registratie Parkinsonnet

Neurorevalidatie/ 2017 - 2018
ITON, Haarlem
Onderzoek en Interventies

Klinisch neurologisch onderzoek/ 2019
NPi, Papendal, Arnhem

Diverse cursussen: oa valpreventie

Biografie:

Annemarie de Wissel is fysiotherapeute gespecialiseerd in neurologie en geriatrie. Ze behandelt patiënten met neurologische klachten en specialiseert zich daarnaast in de geriatrie. Annemarie is aangesloten bij ParkinsonNet, heeft veel ervaring met de behandeling van Parkinsonpatiënten, MS en CVA en behandelt individueel en in groepsvormen.

Voor problemen met lopen en vallen kunt u bij haar terecht, Annemarie is gediplomeerd docent valpreventie. Voor (lage) rugklachten is het mogelijk om bij Annemarie een rugscholingstraject te volgen waarbij middels een trainingsprogramma gewerkt kan worden aan o.a. mobiliteit en kracht en de juiste aan-/ontspanning van de spieren.

Voorheen werkte Annemarie in een eerstelijns praktijk in Soest en Woerden en sinds voorjaar 2020 is zij overgestapt naar van Tongeren Fysiotherapeuten in Zeist.

Ambitie:

Annemarie is vanuit haar specialisatie gewend, om vanuit een breed perspectief naar de patiënt te kijken, een klacht staat nooit op zichzelf.  Soms moet je echt de diepte in om erachter te komen wat er in het lichaam niet goed gaat. En soms wat meer de breedte om bijvoorbeeld te ontdekken hoe iemand met zijn klacht omgaat of welk effect het heeft op zijn of haar leven. Het is de ambitie van Annemarie om tijdens het behandeltraject kritisch te blijven kijken met als doel zoveel mogelijk uit een behandeling te kunnen halen.