M.F. Marc Awater

Functie: Fysiotherapeut/ Bewegingswetenschapper

Aangesloten bij stichting Schoudernetwerk Midden Nederland

Aandachtsgebied:

  • Schouderrevalidatie,
  • Orthopedische revalidatie
  • Echografie 

Opleidingen:

·      Master Biomedische gezondheidswetenschappen, Radboud Universiteit Nijmegen (2005)

·      Bachelor Fysiotherapie, Hogeschool Utrecht (2015)

·      Diverse cursussen op het gebied van schouderklachten en echografie

Biografie:

Na zijn studie Biomedische Gezondheidswetenschappen heeft Marc meerdere adviesfuncties gehad binnen de gezondheidszorg. Hij miste hierin het directe contact met mensen en heeft om die reden van 2012 tot 2015 de verkorte opleiding fysiotherapie gedaan. Na een aantal jaar ervaring opgedaan te hebben in een grote praktijk in Utrecht en Bilthoven, heeft hij de overstap gemaakt naar van Tongeren Fysiotherapeuten.

In de afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van het schoudergewricht en is hij opgeleid in de echografie. Een echo is ondersteunend in de diagnostiek van diverse gewrichten en kan gebruikt worden om een behandeling specifieker te maken.

Marc is deelnemer van Schoudernetwerk Midden Nederland. 

Ambitie:

In zijn werk staat de mens centraal. Vanuit een persoonlijke aanpak, probeert Marc een probleem van meerdere kanten te belichten en te doorgronden en vervolgens zorg op maat te leveren. Deze is gericht op inzicht, verlichting van de klachten en daarmee verbetering van kwaliteit van leven. Hij werkt nauw samen met collega fysiotherapeuten en specialisten in het ziekenhuis.