« Sluit menu

Schouder- Arm aandoeningen

Binnen onze praktijk hebben we een vakgroep voor schouder- en armklachten. Deze vakgroep wordt gevormd door fysiotherapeuten die, middels meerdere opleidingen en cursussen, gespecialiseerd zijn op het gebied van schouder- en armklachten. Hierbij kunt u denken aan specialisatie op het gebied van orthopedische-, reumatische klachten en/of (sport)blessures.

Wij adviseren u in de behandelmogelijkheden met betrekking tot uw klachten.

Voorbeelden waarvoor u bij ons terecht kunt:

·       Revalidatie na een schouderoperatie

·       Frozen shoulder (verstijfde schouder)

·       Slijmbeursontsteking (bursitis)

·       Spier-, en peesblessures

·       Klachten door overbelasting

·       Pijn door inklemming van bepaalde weefsels (impingement)

·       Instabiliteitsklachten

·       Schouder (bijna) uit de kom (luxatie)

·       Botbreuken (fracturen)

·       ‘Slijtage’ (artrose)

·       Reumatische aandoeningen

·       Zenuwaandoeningen

·       Houding-, werk- en sport gerelateerde aandoeningen

Doordat de vakgroep intensief samenwerkt met orthopedische chirurgen, revalidatieartsen en huisartsen in de regio is er een snelle terugkoppeling over en weer mogelijk. Hiermee kan het beloop na bijvoorbeeld een schouderoperatie, goed gemonitord worden. Na een nauwkeurige intake, waarbij uw probleem of klacht in kaart wordt gebracht, volgt er een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek. Dit wordt zo nodig aangevuld met echografie of spierfunctie onderzoek. Aan de hand van deze gegevens en uw hulpvraag worden behandeldoelstellingen opgesteld en wordt de behandeling gestart. Wij bespreken de voor u belangrijke zaken: bijvoorbeeld hoe u het beste met de klacht om kunt gaan in het dagelijks leven en of dat er activiteiten zijn die u beter nog kunt mijden.

Bij complexere problematiek bestaat de mogelijkheid om binnen de vakgroep te overleggen en van elkaars expertise gebruik te maken. Een aantal fysiotherapeuten is aangesloten bij Stichting Schoudernetwerk Midden Nederland.