M.J. Marjolein van Barneveld

Functie: Fysiotherapeut/ handtherapeut

Aandachtsgebied

  • hand-, pols en elleboogklachten
  • Vervaardigen van hand-, pols- en vingerspalken
  • Maken van sportmaskers ,bijv bij neusletsels
 

Opleidingen

  • Fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht (2007)
  • Opleiding “Handtherapie”
  • Lid van elleboognetwerk

Biografie

Na haar afstuderen als fysiotherapeut in 2007 is Marjolein gaan werken bij Maatschap van Tongeren.
De eerste vier jaar heeft zij zich ontwikkeld in diverse behandelgebieden. Marjolein heeft een grote diversiteit aan klachten/ziektebeelden behandeld, waarbij zij niet alleen zoekt naar een oplossing, maar samen met de patiënt ook de oorzaak probeert aan te pakken.

Marjolein is gepassioneerd over het vakgebied ‘hand en pols’ en volgt ze actief de laatste ontwikkelingen, onder meer door cursussen en congressen. Inmiddels is zij vanwege haar kennis en expertise verbonden aan de NCOI en ontwikkelt zij opleidingen op dit gebied voor toekomstig handtherapeuten.

Gebaseerd op haar grote ervaring en creativiteit in het maken van hand- en polsspalken heeft Marjolein zich naast haar kernvakgebied ook ontwikkeld tot deskundige op het gebied van andere spalken. Zo maakt Marjolein neusmaskers waarmee sporters met een gebroken neus toch kunnen blijven spelen.

Ambitie

De diversiteit en kwetsbaarheid van het meest complexe gewricht van het menselijk lichaam blijft Marjolein fascineren. Met behulp van spalkmateriaal, oefeningen, mobilisaties en adviezen zorgt Marjolein dat mensen letterlijk niet meer onthand zijn. Hierbij zoekt Marjolein samen met de patiënt naar een persoonlijke aanpak van de klacht.
Marjoleins ambitie is dan ook de handtherapie bij Maatschap van Tongeren te blijven ontwikkelen, zodat ze patiënten specifiek “aan de betere hand” kan helpen.