L.E. Laura Wiesenhaan

Functie: oefentherapeute Mensendieck en lid van landelijk Netwerk Chronische Pijn

Opleidingen

Oefentherapie Mensendieck Hogeschool van Amsterdam (1996) Opleiding Mechanical Diagnosis and Therapy bij het McKenzie Institute Benelux Diverse cursussen en opleidingen, waaronder Ademtherapie en Adembewustwording van dr. J.J. van Dixhoorn, en verschillende opleidingen voor de behandeling van mensen met chronische pijn.

Biografie

Laura Wiesenhaan is in 1996 afgestudeerd aan de faculteit Oefentherapie Mensendieck van de Hogeschool van Amsterdam. Van 1996 tot 2010 heeft zij haar eigen praktijken gehad in Harderwijk en later in Hilversum, waar zij samenwerkte in een multidisciplinair team van therapeuten. In 2000 heeft Laura in Bénin/Afrika gewerkt in het Centre National Hospitalier de Cotonou. Daarnaast gaf zij gastcolleges aan de University of Abomey-Calavi. Sinds 2011 werkt ze met veel plezier bij Maatschap Van Tongeren. Sinds het voorjaar van 2014 is zij lid van het landelijke Netwerk Chronische Pijn. De afgelopen jaren heeft Laura diverse nevenfuncties bekleed binnen de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar-Mensendieck. Momenteel maakt ze deel uit van het regionaal bestuur van de beroepsvereniging.

Ambitie

Laura is als mensendieck therapeute bij de multidisciplinaire vakgroep rugrevalidatie en chronische pijn binnen de praktijk. Als specialiste in de oefentherapie heeft zij hierin een belangrijke bijdrage. Laura is er dan ook van overtuigd dat de combinatie van fysiotherapie en oefentherapie Mensendieck samen een steeds grotere rol zal gaan spelen bij het opheffen van fysieke klachten en vooral ook het voorkomen van recidieven.