« Sluit menu

Parkinson/ ParkinsonNet

ParkinsonNet is een netwerk van zorgverleners waaronder neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten, die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme.
Parkinson geeft vaak een diversiteit aan klachten zoals traagheid in bewegen, houding- en balansklachten, cognitieve klachten en in een later stadium soms ook valproblematiek.

Met fysiotherapie kan gewerkt worden aan balans, lichaamshouding, lichamelijke conditie, het lopen en het uitvoeren van transfers – bijvoorbeeld opstaan uit een stoel of omdraaien in bed. Balans, houding en conditie worden doorgaans behandeld met een beweegprogramma waarbij de fysiotherapeut stimuleert dit ook in eigen omgeving te oefenen.

Vanwege de complexiteit van de ziekte en de veelheid aan betrokken zorgverleners, is het van belang dat zorgverleners specifiek deskundig zijn en de behandelingen goed op elkaar afgestemd worden.

ParkinsonNet-zorgverleners werken in de regio nauw met elkaar samen, en hebben hierdoor vaste communicatielijnen. Voor meer informatie kunt u terecht bij www.parkinsonnet.nl.