Beweegkuur G.L.I.

Bij van Tongeren Fysiotherapeuten kunt u terecht voor de Beweegkuur GLI.

De Beweegkuur GLI is een “Gecombineerde Leefstijl Interventie”.  De Beweegkuur is gericht op het behalen van een gezondheidswinst voor mensen die een verhoogd gezondheidsrisico hebben. Dit gezondheidsrisico wordt veroorzaakt door een matig of fors overgewicht.

De Beweegkuur GLI is een coachingsprogramma! In de Beweegkuur GLI staat het coachen naar een leefstijl van een combinatie van bewegen, gezonde voeding en leefstijl verandering centraal. De totale duur van de Beweegkuur is 2 jaar. Het eerste jaar van de Beweegkuur bestaat uit een begeleidingsfase met individuele bijeenkomsten bij de Leefstijl Coach, de Oefentherapeut/ Fysiotherapeut en de Diëtiste. Daarnaast zijn er 7 groepsbijeenkomsten waarin u uitleg krijgt over voeding, bewegen en een leefstijlverandering.

In het tweede jaar van de Beweegkuur GLI helpen wij u het geleerde uit het eerste jaar zelfstandig uit te blijven voeren.

Het uitgangspunt bij de Beweegkuur GLI is, dat u zelfstandig aan de slag gaat met o.a. een samen met u opgesteld beweegprogramma. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u ervoor kiest om samen met een andere deelnemer wekelijks te gaan wandelen of fietsen. U kunt er ook voor kiezen om lid te worden van een fitnesscentrum of bijvoorbeeld begeleid te worden in uw eigen buurt door een buurtcoach.

Ook bestaat de mogelijkheid om in onze praktijk een sportabonnement te nemen. Wij organiseren Medisch Fitness speciaal voor deelnemers aan de Beweegkuur GLI. De Leefstijl Coach of medewerker van de receptie kunnen u hier desgewenst verder over informeren.

Om een goed resultaat te behalen, is het belangrijk dat u als deelnemer zelf meedenkt over de doelen die u wilt behalen. De ervaring leert dat het voor u dan gemakkelijker is uw leefstijl te veranderen, af te vallen en met plezier te bewegen.

Beweegkuur GLI Team bij van Tongeren Fysiotherapeuten:

U start De Beweegkuur GLI tegelijkertijd met een groep andere deelnemers. U wordt begeleid door een team Beweegkuur medewerkers van onze praktijk. De leefstijlcoach gaat samen met u aan het werk voor de leefstijlverandering. De fysiotherapeut of oefentherapeut gaat met u aan het werk om met plezier te gaan bewegen. De diëtist helpt u met het aanleren van een gezond eetpatroon. Onderling houdt het team nauw contact met u en met elkaar over uw progressie.

Bewezen Effectief:

Naar de effectiviteit van de Beweegkuur GLI is veel onderzoek gedaan. Uit de onderzoeken is gebleken dat de aanpak erg effectief is. De Beweegkuur GLI staat geregistreerd bij loketgezondleven.nl van het RIVM.

Deelnemen Beweegkuur:

Om deel te kunnen nemen aan de Beweegkuur GLI  wordt o.a. uw Body Mass Index (BMI) bepaald. Met de BMI wordt berekend of u een gezond gewicht heeft. Dit doet de huisarts voor u. Om deel te kunnen nemen aan de Beweegkuur GLI is uw Body Mass Index (BMI) boven de 25. Daarnaast moet u gemotiveerd zijn om uw leefstijl te veranderen. Er is wel een verwijzing nodig van de huisarts met daarop vermeld dat u overgewicht heeft met een gezondheidsrisico.

Vergoeding Zorgverzekering:
De Beweegkuur GLI wordt vergoed vanuit de basis zorgverzekering (Zvw). Hiervoor hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Voor meer informatie kijk op: https://www.huisvoorbeweging.nl/zorg-welzijn/interventies/Beweegkuur-gli/

Bent u enthousiast geworden om mee te doen, of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.